TORSTEIN KLASSISK

TORSTEINS KLASSISKE OVNSBAKT KJE

 

Jeg tar utgangspunkt i grovparterte deler av dyret: bog, lår og ribbe. På kje er dette forholdsvis små stykker så her bruker jeg rett og slett hele stykker.

Det beste stykket er ribben. Den er utrolig lett å få saftig og mør, enkel å spise med fingrene - akkurat som spareribs. Vi kaller det kjeribs....

 

 

Ribbe, bog og lår krydres med hvitløk, rosmarin, timian, salt, pepper og olivenolive. Som regel lager jeg en paste av krydderet som jeg gnir og smører på kjøttet.

 

Ovnen settes på ca 130grader. Legg kjøttet i en langpanne og dekk med alu-folie.

Stek i ca 1,5-2 timer avhengig av stykkenes størrelse. Er det veldig små stykker holder det kanskje med 50min-60min. Kjøttet er ferdig når det er gjennommørt, saftig og faller lett fra beinet. Ta av folien og grill på maks varme på grillelementer ca 5 min før du serverer slik at kjøttet får en fin brun hinne og fettet stekes godt.

 

Lykke til :-)

 

KONTAKT OSS

 

Overnatting - Geitekjøtt:

Torstein Kollevåg : 48043228

 

Andre henvendelser: booking@solvanegard.no